« | Inicio | Para el 2020 os dese… »

COMUNICAT DE 25 DE NOVEMBRE,CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

COMUNICAT DE 25 DE NOVEMBRE,CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNEREAquest 25 de novembre la CNT es suma a el Dia Internacional contra la Violència de Gènere en la seva denúncia de les diferents formes de violència que els homes exerceixen sobre les dones dins d'aquest sistema capitalista que el legitima. En l'Estat espanyol, gairebé mil dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des de 2003, 51 d'elles en el que portem de 2019. A aquestes xifres oficials, cal sumar els feminicidis i assassinats considerats no oficials, com són els assassinats de dones a mans de violadors que no eren parella ni ex-parella, assassinats de prostitutes per part de clients, assassinats de menors fills i filles de víctimes de violència de gènere ... l'assassinat és la forma més brutal de violència de gènere, però no l'única.

Violència de gènere també són les agressions sexuals, la re-victimització judicial, la infravaloració laboral i social, l'assetjament sexual a la feina, la subordinació econòmica, els "floretes" de carrer, els "acudits" masclistes, la publicitat sexista ... tot això són parts d'un engranatge que permet i normalitza la violència contra la dona i limita la seva capacitat de defensa. Desde la CNT considerem que la violència contra les dones és un dels mecanismes més brutals que serveixen per a perpetuar la forma de control i submissió més antiga i arrelada en la humanitat: el patriarcat. Aquest 25 de novembre denunciem que el masclisme segueix instal·lat en l'arrel de la societat i que els drets de les dones segueixen sense ser respectats en els seus aspectes més bàsics.

Denunciem també que, en molts casos, la defensa el feminisme per part de partits i institucions es queda en meres posis estètiques o declaracions d'intencions que no tenen conseqüències en les vides de les dones. Denunciem que una de les principals raons per caure en la pobresa és ser dona. El 60% de les persones que passen fam al món de forma crònica són dones i nenes. Elles constitueixen dues terceres parts dels gairebé 800 milions d'analfabets i posseeixen menys d'un 20% de la terra cultivable, tot i que més de 400 milions d'agricultores produeixen la majoria dels aliments que es consumeixen al món. Denunciem l'ús dels nostres cossos en els conflictes bèl·lics com a territori de batalla, la situació de les dones que fugen, i de les que es queden, violades, assassinades, degradades fins a l'extrem, en ciutats devastades per estats terroristes, interessos geo-econòmics i senyors de la guerra. Ens situem a la banda de totes les dones migrants, llançades a tasques mal pagades i definides com a noves classes de servitud.

Les retallades en protecció i atenció a víctimes de violència de gènere han estat una constant, l'escassetat de mesures d'igualtat en els convenis col·lectius i de plans d'igualtat en les empreses, la manca de mesures reals i efectives en els ja escassos plans d'igualtat existents, la manca de seguiment dels protocols anti-assetjament per les empreses en els escassos supòsits en què existeixen, ... la lluita contra la discriminació laboral directa o indirecta de les dones poques vegades es té en compte en la negociació col·lectiva i mai és una prioritat. A això cal sumar els nous intents de la dreta i l'extrema dreta de capitalitzar el vot masclista realitzant atacs frontals a les dones com ara tornar a considerar delicte l'avortament o derogar la llei integral contra la violència de gènere. Davant d'això, des de la CNT, com a organització feminista, reiterem el que vam manifestar el passat 8 de març: que confiem en l'organització i el suport mutu com a eina per plantar cara, juntes, a un sistema patriarcal que ens oprimeix i ens explota, ens humilia i discrimina, ens nega i ens mata pel sol fet de ser dones i animem a la nostra afiliació a participar en les diferents mobilitzacions que el moviment feminista està convocant per tot l'estat.

Convocatorias

PINEDA CONCENTRACIÓ DIUMENGE 25 D'OCTUBRE A LES 12H PLAÇA DEL CARME DE PINEDA DE MAR

PINEDA CONCENTRACIÓ DIUMENGE 25 D'OCTUBRE A LES 12H
PLAÇA DEL CARME DE PINEDA DE MAR

Davant d’aquesta problemàtica , les entitats que signem avui aquest manifest declarem que:

1. Rebutgem de forma clara i rotunda qualsevol discurs d’odi racista, així com qualsevol partit o organització que vulgui aprofitar aquesta citació per difondre discursos xenòfobs que posen en perill la convivència.

2. No deixarem cap espai a la extrema dreta ni a qualsevol organització racista. Plantarem cara als carrers i on faci falta.

3. Reclamem justícia social, reclamem unes polítiques socials que donin resposta a la situació actual, reclamem seguretat, reclamem convivència.

Exigim una cosa:
4. Fora el feixisme i el racisme dels nostres barris!

ENTITATS I ORGANITZACIONS DEL MARESME

22 10 20 - 14:38 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

AUTOCAR PARA LA MARCHA AL VALLE DE LOS CAIDOS 5 DE MAYO 2019

AUTOCAR PARA LA MARCHA AL VALLE DE LOS CAIDOS 5 DE MAYO 2019

A todos los sindicatos,Afiliad@s y simpatizantes:

Estamos intentando fletar un autocar (mínimo) de 50 plazas para acudir a la marcha contra el valle de los caidos organizada por el sindicato.

Necesitamos saber el martes que viene (23 DE ABRIL) como tope con la gente que contamos pàra poder alquilar el bus. En principio el gasto lo cubre el Comité Confederal pero quien pueda o quiera estaría bien abonar 15€ para sufragar gastos.

El bus saldría de Barcelona (sitio por confirmar pero algo centrico) a las 5 de la madrugada del domingo. Volveríamos a las 16h del domingo con lo que llegaríamos sobre las 23h de nuevo a Barcelona.

Si se apunta mas gente intentaríamos fletar 2 buses Si no llegamos a 50 no se haría el viaje y cada cual se tendría que buscar la vida por su cuenta.

Esperamos respuestas lo mas brevemente posible al correo de
nuestro sindicato pinedademar@cnt.es, para comunicarlo a CNT Cornellà.

Salud y lucha!!

19 04 19 - 08:32 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A BARCELONA

Des de la CNT Barcelona fem una crida a solidaritzar-se amb els afectats del Cas Casino, que seran jutjats el pròxim 29 de gener a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Pròximes convocatòries:

📆 26 de gener
12.00. Vermut solidari
13.00h. Xerrada-debat sobre processos repressius.
15.00h. Dinar
📍Àgora Juan Andrés Benítez Sant Antoni

📆 29 de gener (Dia del judici)
📢 CONCENTRACIÓ 📢
🕙 9.00h
📍 Audiencia Provincial de Barcelona Arc de Triomf

22 01 19 - 09:31 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A L'Hospitalet

EXPOSICIÓ

del 9 al 28 d’octubre de 2018
Museu de l’Hospitalet de Llobregat, c. Joan Pallarès, 38
Inauguració: 9 d’octubre de 2018, 19h
amb la comissària Sonia LojoCONFERÈNCIES

13 d’octubre (18h)
“Mujeres Libres: Feminismo revolucionario” amb Carmen
Gutiérrez Aira “Rocky”. La Iaia, c. Jacint Verdaguer, 14

23 d’octubre (19h)
“Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la
violencia y la explotación de la mujer y la infancia” amb
Antonina Rodrigo. Museu de l’Hospitalet, c. Riera de l’Escorxador, 17

07 10 18 - 10:43 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A FIGUERES

Avui a les 17:00h hi haurà un acte públic al local sindical de Figueres (rere la biblioteca, planta baixa) per explicar la convocatòria d'aturada de 24h que fa CNT (entre altres entitats), resoldre dubtes i animar a la participació pel Dia de la Dona Treballadora.

03 03 18 - 10:17 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A PINEDA : PERFORMANCE

PERFORMAN

El dia 24 dijous, està previst fer un performan a Pineda. Consisteix en una acció artística. Les persones que actuen, representen que són “ morts vivents “, pintats de blanc i que al final desperten.

Es preten representar el dia abans de la Festa Major.

El dia dijous 10 d’agost, a les 19 h, hi ha una trobada a la Penya Barcelonista, carrer Biblioteca 31, per assajar l’esmentat performan.

Es convoca a totes les Entitats i als seus socis, a assistir a l’assaig del performan i a la seva representació.

06 08 17 - 11:14 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A MALGRAT

La CNT posarà una taula informativa el proper dissabte 29 d'abril a la plaça de l'esglessia de Malgrat de les 10 a les 13h

17 04 17 - 11:55 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

Hoy en Pineda

Permanencia como cada viernes a las 18'30h en Can Comas

13 01 17 - 13:52 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

EN PINEDA

Salud compañer@s:
Hoy viernes 30 de diciembre contaremos con la colaboración del abogado David Querol, para temas de laboral,extranjería y vivienda, estaremos en la biblioteca vieja de la plaza de las Melias, a partir de las 18h.

30 12 16 - 09:54 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A BLANES

El dissabte 4 de juny de les 10h a les 13h ,motarem una taula informativa al passeig Maritim de Blanes.

01 06 16 - 19:24 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §


Solidaridad www.cnt.es

[Sevilla] CNT convoca huelga indefinida en Comercializadora de ETISUR SL
“Comercializadora de Etisur, S.L.” es en re…
Sembrando libertad en el norte de Siria
Hablamos con Rok Brossa, miembro de la Comu…
Memoria Viva

La libertad no se legisla, se conquista #sinmiedo

Formación

CADA DIJOUS PERMANÈNCIA AL PUNT DE TROBADA

10 12 20 - 18:03 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

" title="">link

20 11 19 - 01:28 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Nueva linea de teléfono/contestador del sindicato, el número es este 937181734

24 10 18 - 10:30 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

21 10 18 - 19:39 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

FORMULARI D'AFILIACIÓ AL SINDICAT DE LA CNT DE PINEDA DE MAR DE MANERA TELEMÀTICA

https://pinedademar.cnt.cat/afiliar/477445

20 09 18 - 17:39 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

07 04 18 - 22:00 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Video vaga 8 de març

" title="">link

21 02 18 - 15:26 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

CNT PINEDA

" title="">link

13 01 17 - 14:03 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

SOLIDARIDAD OBRERA

Solidaridad Obrera, popularment coneguda com «La Soli», és un periòdic fundat a Barcelona el 19 d'octubre de 1907, inicialment com a òrgan de premsa del grup sindical Solidaridad Obrera i després de la CNT fins a l'actualitat.
http://lasoli.cnt.cat/

23 07 16 - 11:36 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

TV DE LA CNT DE PUERTOLLANO

http://puertollano.cnt.es/cntv

23 06 15 - 12:56 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Calendario

« Julio 2021
D L M X J V S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Históricos

RSS

XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed