« CONCENTRACIÓN EN PINE… | Inicio |

NOU PUNT DE TROBADA CNT

06 07 20 - 01:28 - CNT de Pineda de Mar - general - §

CONCENTRACIÓN EN PINEDA DE PAPELES PARA TOD@S


Un grupo de personas de diferentes etnias, se han dado cita a las 19h de hoy jueves 2 de julio en la plaza de Catalunya de Pineda de Mar, convocadas por Papeles para todos,
se han gritado diferentes eslóganes sobre el tema de la vivienda, trabajo y por la regularización de las personas inmigrantes que viven en Catalunya.

02 07 20 - 20:45 - CNT de Pineda de Mar - general - §

Amb orgull

25 06 20 - 16:11 - CNT de Pineda de Mar - general - §

A tot el professorat. A les famílies. A l’opinió publica en general.

A tot el professorat.
A les famílies.
A l’opinió publica en general.

Desprès d’haver vist les declaracions del Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Sr. Bargalló volem manifestar el següent:

Entenem que s’està actuant de manera temerària i irresponsable, per part d’aquesta Conselleria doncs no s’està prenent seriosament els riscos laborals i sanitaris pel que fa a l’existència de la COVID-19, doncs des del Departament d’Educació pretenen obrir les escoles a la fase 2, el proper 1 de juny a molts llocs de Catalunya, i especialment, a Girona i altres poblacions del Maresme on malauradament estan augmentant els contagis d’aquesta malaltia.

Estem veient astoradament com la Generalitat es queixa de la centralització en la presa de decisions per part de l’estat que assumeix les competències en Salut,durant aquesta Pandèmia però pel que fa a l’Educació no és així, doncs la Generalitat manté les seves competències, i tot i tenir-les el seu conseller demostra la seva incompetència pel seu càrrec, doncs traspassa la decisió de com s’han d’obrir les escoles a les direccions, a l’empara de l’autonomia de centres.

Al nostre Sindicat no només ens preocupen la salut dels i de les docents, si no, també, la salut dels infants. També, ens preocupa que l’escola pugui ser una font important de contagi respecte les famílies, tant dels i de les docents com les dels infants. No volem que l’escola es converteixi en un laboratori d’assajos i que tots plegats ens convertim en conillets de la India. Els experiments no es fan posant en risc la salut de les persones amb una malaltia que està mostrant la seva pitjor cara, amb contagis i la mort de moltes persones. (A Catalunya 62.978 persones contagiades, 2.830 persones des del darrer recompte, segons el Departament de Salut i el número de morts segons les funeràries catalanes és de 37 més, en total 11.703, a data: 20 de maig de 2020).
D’altra banda, ens preocupa la part pedagògica d’aquest problemàtica i la situació emocional que pateixen els infants i les famílies degut al confinament, però, entenem que les escoles no són aparcaments d’infants per facilitar que els pares i les mares puguin treballar fora de casa.

Durant aquest temps de confinament, el professorat ha estat realitzant tasques telemàtiques i d’acompanyament a l’alumnat amb totes les dificultats que comporta fer teletreball tant pels docents com per d’altres treballadors i treballadores en moltes ocasions amb fills i filles a casa.
Com és possible que el Departament d’Ensenyament vulgui obrir les escoles ara al juny i desprès al setembre amb la mateixa plantilla de docents i sense més recursos?

Des del nostre Sindicat ho tenim clar, amb aquesta situació d’emergència sanitària és una irresponsabilitat del Departament d’Educació de la Generalitat voler obrir les escoles al juny i és per aquest motiu que demanem a les direccions que no siguin còmplices d’aquesta obertura de les escoles de Catalunya.

Pensem que cal obrir solament els centres educatius en els cassos de l’alumnat dels finals de cicle, especialment, pel que fa a la Secundària, Batxillerat, Cicles formatius, Universitat.

Demanem a les famílies que tinguin cura dels seus fills i filles i que no els portin encara a l’escola, doncs ara per ara no és un lloc segur com sempre ha estat l’escola catalana , doncs estem veient amb aquesta pandèmia, com a d’altres països europeus com ara a França s’estan tancant escoles que s’havien obert, degut als nous casos de contagi que s’han produït.

Per últim com a CNT, davant d’aquesta decisió irresponsable del Departament d’Ensenyament, proposem una vaga general del professorat, que aquesta convocatòria la facin seva tots els Sindicats de l’Ensenyament i que la seva durada sigui fins el final d’aquest curs escolar 2019-2020 i que al setembre s’obrin les escoles de manera segura, amb recursos suficients i amb les plantilles doblades necessàries.


SECCIÓ SINDICAL D’EDUCACIÓ
cnteduca@catalunya.cnt.es

Pineda de Mar 20 de maig de 2020

20 05 20 - 23:14 - CNT de Pineda de Mar - general - §

17 DE MAYO DÍA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFOBIA

15 05 20 - 17:13 - CNT de Pineda de Mar - general - §

Muere una trabajadora de la limpieza en Arenys de Mar

Desde nuestro sindicato queremos hacer llegar nuestro pésame, a la familia ,compañeras y amigas, de esta trabajadora, nos adherimos a este comunicado realizado por diferentes asociaciones de trabajadoras, y exigimos la regularización de todas las personas inmigrantes. Ninguna persona es ilegal.


10 05 20 - 10:28 - CNT de Pineda de Mar - general - §

ACTES 1er de maig , BARCELONA

30 04 20 - 10:27 - CNT de Pineda de Mar - sindicalismo - §

1 DE MAYO 2020

Este Primero de Mayo tendrá unas peculiaridades diferentes debido a la crisis sanitaria, el confinamiento y la cuarentena que estamos viviendo, por lo que será una jornada de reivindicación atípica. Desde el sindicato CNT, pese a las dificultades del momento y dada la vulneración derechos que estamos viviendo, no cesamos en estar presentes en nuestra lucha por la justicia social. Por ello, y sin perder un ápice del carácter reivindicativo de esta fecha, llevaremos a cabo la realización de una manifestación virtual in streaming a las 12:00.
" title="">link

30 04 20 - 10:06 - CNT de Pineda de Mar - general - §

1 de Maig: ara més que mai, orgull de classe treballadora

1 de Maig: ara més que mai, orgull de classe treballadora


Aquest 1 de Maig serà, sens dubte, una jornada de reivindicació atípica per a la classe treballadora. En el context d’una crisi global a causa de la pandèmia del COVID-19, els treballadors i treballadores ens enfrontem enguany a una situació límit. No és que abans estiguéssim bé, però ara es posa a prova la nostra capacitat, no només de resistir a l’adversitat, sinó de combatre-la, demostrant a més com de fonamental és l’activitat sindical que desenvolupem en aquesta societat.

Aquesta nova crisi no ha fet sinó evidenciar qui som els primers que ens veiem perjudicats directament quan les coses es torcen: la classe treballadora. Especialment, les treballadores i treballadors en situació de precarietat, temporalitat i d’extrema vulnerabilitat. L’aparentment contradictori és que són aquestes mateixes persones precisament les que estan tirant la situació endavant, mitjançant la seva imprescindible activitat. A hores d’ara, és molt necessari reconèixer i valorar la tasca de les i els professionals de la Sanitat, bregant amb el virus des de la primera línia, però també cal fer el mateix amb el treball de sectors habitualment invisibilitzats, com el transport, l’agroalimentació, la neteja, etc. Sectors aquests que s’han demostrat essencials, i sense els quals ni tan sols la pròpia activitat sanitària seria capaç de desenvolupar la seva tasca.

Aquest nou escenari torna a confirmar l’existència d’una estructura de classes socials, que és la que sosté el propi sistema econòmic, i constata -més encara si és possible- que sense nosaltres, sense la classe treballadora, aquesta societat no seria capaç d’avançar. Com sempre s’ha reivindicat des de la CNT, la necessitat de l’enfortiment i la defensa dels serveis públics és una de les conclusions que hem d’extreure, amb la mirada posada en el futur, ja que s’han evidenciat vitals per pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia i per protegir les persones més afectades, que, com sempre, són les més humils dins de la classe treballadora. És aquí on poden apreciar-se les conseqüències genocides que han ocasionat les tesis neoliberals i la globalització, evidenciant un cop més davant el conjunt de la societat que el capitalisme és en realitat un sistema que prima els beneficis econòmics abans que les vides humanes i el propi planeta .

Al costat de la desprotecció absoluta en què s’ha trobat la classe treballadora, també ha pogut comprovar-se el paper dels sindicats -mal anomenats- majoritaris. Les seves cúpules dirigents han acceptat el conjunt de les mesures laborals i econòmiques aprovades pel Govern sense la més mínima crítica, fins i tot consensuant les propostes amb la mateixa patronal. Un cop més, la classe treballadora s’ha vist traïda per la seva incapacitat, mentre observa atònita com accepten que centenars de milers de treballadors/es tornin als seus llocs de treball considerats no essencials per sucumbir als interessos de la patronal de les grans indústries i de la construcció.

Les escasses mesures socials i laborals adoptades per aquest govern pretesament socialdemòcrata s’han implementat tard i han resultat ser totalment insuficients. S’ha permès que les empreses es desfacin de milers i milers de persones treballadores amb contractes temporals durant les primeres setmanes; encara no s’ha implementat una Renda Bàsica amb garanties suficients; la desprotecció absoluta de les persones migrants; la situació de les qui treballen com a falses autònomes; etc. Es desconeix l’abast que podria tenir aquesta pandèmia a escala mundial; no obstant això, la CNT sempre farà front a qui pretengui utilitzar aquest pretext per limitar els drets fonamentals o implantar mesures injustificades que suposin una retallada de les llibertats més bàsiques que la classe treballadora ha aconseguit a força de lluita social durant dècades.

Aquest any la lluita ha de seguir als carrers i als centres de treball, amb més arguments si és possible, ja que s’espera una cruenta ofensiva de les elits econòmiques i de la patronal en l’àmbit internacional, que intentarà emprendre per tots els mitjans una sagnia d’acomiadaments i retallades dels drets bàsics que tant han costat conquerir. Es tracta d’una crisi global amb una classe treballadora que, independentment de la seva procedència, sempre és la que pateix en primera instància les conseqüències, tot i que també és el ciment sobre el qual funciona tot gràcies a la seva força de treball i la seva capacitat autoorganitzativa. Hem presenciat com les treballadores i treballadors estan sent els elements fonamentals que estan possibilitant seguir endavant, donant tot el possible, arriscant fins i tot la seva pròpia vida per proporcionar tot el necessari: sanitat, cures, higiene, aliments, productes bàsics, medicaments, ensenyament i informació. Hem vist com la solidaritat i el suport mutu han deixat de ser simples paraules per convertir-se en fets que faciliten la vida en molts barris i pobles de tot el territori, teixint xarxes des de la base per ajudar i conèixer a les nostres veïnes i veïns. Xarxes solidàries que, en alguns casos, aconsegueixen fins i tot sobrepassar la capacitat del propi Estat, atesa la seva incapacitat d’abordar la situació. S’ha demostrat, una vegada més, que només el poble és capaç de salvar el poble.

Des de CNT, sentim veritable orgull de ser un sindicat de classe, de seguir assessorant i ajudant a milers de persones abans i durant l’emergència del COVID-19, evitant els abusos empresarials i aconseguint victòries que blinden els drets de la classe treballadora; orgull de continuar treballant per aconseguir una món més just i igualitari.

Estem davant d’un 1r de Maig singular però, encara que no puguem trobar-nos als carrers, ara més que mai seguirem amb les nostres reivindicacions. Perquè, ara més que mai, cal reprendre el sentiment de pertinença a la classe treballadora, de satisfacció pels èxits i capacitats pròpies per ser plenament conscients que la classe treballadora, unida i organitzada, ho pot tot.

Ara més que mai, orgull de classe treballadora.
Ara més que mai #ComptaAmbCNT.

22 04 20 - 15:01 - CNT de Pineda de Mar - general - §

L'EDUCACIÓ DURANT LA COVID -19


L'EDUCACIÓ DURANT LA COVID -19

EL passat 13 de març de 2020, es va produir el tancament de tots els centres educatius tant públics com privats, per ordre del Conseller d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Des d'aquest dia que es van tancar els centres educatius les mestres i mestres estem treballant des de casa, fent teletreball, enviant diferents propostes per a la realització de tasques escolars a l'alumnat i intentant seguir les normes i indicacions, sovint contradictòries que ens han anat arribant i que ens està enviant el Departament d'Ensenyament.

Entre altres coses, el que té a veure amb l'avaluació de l'tercer trimestre, i el final de curs, que si bé en un principi semblava que es pretenia que fos avaluable com els dos trimestres anteriors a el tancament de col·legis per la Covid 19 i la declaració de l'Estat d'Alarma, davant la injustícia d'aquesta decisió ja que en l'actualitat en moltes llars, hi ha alumnes tant d'infantil com de primària, secundària, etc. que no disposen d'una bona connexió d'internet, i tampoc disposen d'ordinadors per poder realitzar les seves tasques escolars des de casa de forma telemàtica.

És per aquest motiu que diferents AMPAS, la totalitat dels sindicats docents entre ells la CNT, i inclusivament des del Consell Escolar de Catalunya, es van posicionar en contra, i aquesta protesta va aconseguir que el Departament fes marxa enrere en aquest tema, i que no s'avaluarà el tercer trimestre com els anteriors, tot indica que en les comunitats autònomes que tenen competències en Educació, en algunes d'elles tenen dubtes sobre el curs escolar i tot apunta que acabarà al juny per infantil i primària, encara no està clar si els últims dies d'aquest curs seran amb les escoles obertes.

D'altra banda, no s'estan fent els nomenaments per cobrir les baixes dels i les docents que es puguin emmalaltir.
I per altra banda, les treballadores i els treballadors més precaris de l'educació: monitors, etc., estan patint les conseqüències laborals de la pandèmia.

Tot això ve a sumar-se a les retallades en educació, la precarietat que ja existia per a interins / -es i substituts / -es i als abusos de poder que s'estan produint per part de les direccions dels centres que sota el paraigua de l'Decret de plantilles, els perfils, etc. cada vegada són més freqüents com han denunciat també, recentment, docents del Baix Llobregat.

Secció Sindical d'Educació
cnteduca@catalunya.cnt.es

20 04 20 - 11:35 - CNT de Pineda de Mar - general - §

Convocatorias

AUTOCAR PARA LA MARCHA AL VALLE DE LOS CAIDOS 5 DE MAYO 2019

AUTOCAR PARA LA MARCHA AL VALLE DE LOS CAIDOS 5 DE MAYO 2019

A todos los sindicatos,Afiliad@s y simpatizantes:

Estamos intentando fletar un autocar (mínimo) de 50 plazas para acudir a la marcha contra el valle de los caidos organizada por el sindicato.

Necesitamos saber el martes que viene (23 DE ABRIL) como tope con la gente que contamos pàra poder alquilar el bus. En principio el gasto lo cubre el Comité Confederal pero quien pueda o quiera estaría bien abonar 15€ para sufragar gastos.

El bus saldría de Barcelona (sitio por confirmar pero algo centrico) a las 5 de la madrugada del domingo. Volveríamos a las 16h del domingo con lo que llegaríamos sobre las 23h de nuevo a Barcelona.

Si se apunta mas gente intentaríamos fletar 2 buses Si no llegamos a 50 no se haría el viaje y cada cual se tendría que buscar la vida por su cuenta.

Esperamos respuestas lo mas brevemente posible al correo de
nuestro sindicato pinedademar@cnt.es, para comunicarlo a CNT Cornellà.

Salud y lucha!!

19 04 19 - 08:32 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A BARCELONA

Des de la CNT Barcelona fem una crida a solidaritzar-se amb els afectats del Cas Casino, que seran jutjats el pròxim 29 de gener a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Pròximes convocatòries:

📆 26 de gener
12.00. Vermut solidari
13.00h. Xerrada-debat sobre processos repressius.
15.00h. Dinar
📍Àgora Juan Andrés Benítez Sant Antoni

📆 29 de gener (Dia del judici)
📢 CONCENTRACIÓ 📢
🕙 9.00h
📍 Audiencia Provincial de Barcelona Arc de Triomf

22 01 19 - 09:31 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A L'Hospitalet

EXPOSICIÓ

del 9 al 28 d’octubre de 2018
Museu de l’Hospitalet de Llobregat, c. Joan Pallarès, 38
Inauguració: 9 d’octubre de 2018, 19h
amb la comissària Sonia Lojo



CONFERÈNCIES

13 d’octubre (18h)
“Mujeres Libres: Feminismo revolucionario” amb Carmen
Gutiérrez Aira “Rocky”. La Iaia, c. Jacint Verdaguer, 14

23 d’octubre (19h)
“Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la
violencia y la explotación de la mujer y la infancia” amb
Antonina Rodrigo. Museu de l’Hospitalet, c. Riera de l’Escorxador, 17

07 10 18 - 10:43 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A FIGUERES

Avui a les 17:00h hi haurà un acte públic al local sindical de Figueres (rere la biblioteca, planta baixa) per explicar la convocatòria d'aturada de 24h que fa CNT (entre altres entitats), resoldre dubtes i animar a la participació pel Dia de la Dona Treballadora.

03 03 18 - 10:17 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A PINEDA : PERFORMANCE

PERFORMAN

El dia 24 dijous, està previst fer un performan a Pineda. Consisteix en una acció artística. Les persones que actuen, representen que són “ morts vivents “, pintats de blanc i que al final desperten.

Es preten representar el dia abans de la Festa Major.

El dia dijous 10 d’agost, a les 19 h, hi ha una trobada a la Penya Barcelonista, carrer Biblioteca 31, per assajar l’esmentat performan.

Es convoca a totes les Entitats i als seus socis, a assistir a l’assaig del performan i a la seva representació.

06 08 17 - 11:14 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A MALGRAT

La CNT posarà una taula informativa el proper dissabte 29 d'abril a la plaça de l'esglessia de Malgrat de les 10 a les 13h

17 04 17 - 11:55 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

Hoy en Pineda

Permanencia como cada viernes a las 18'30h en Can Comas

13 01 17 - 13:52 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

EN PINEDA

Salud compañer@s:
Hoy viernes 30 de diciembre contaremos con la colaboración del abogado David Querol, para temas de laboral,extranjería y vivienda, estaremos en la biblioteca vieja de la plaza de las Melias, a partir de las 18h.

30 12 16 - 09:54 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A BLANES

El dissabte 4 de juny de les 10h a les 13h ,motarem una taula informativa al passeig Maritim de Blanes.

01 06 16 - 19:24 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §

A PINEDA, BLANES I BCN

Activitats del nostre sindicat mes d'Abril i 1 de maig.

Salut companys i companyes us informem de les activitats que farem al sindicat.

Divendres 22 d'abril a les 18'30h, assessorament gratuït en temas de laboral,estrangería i habitatge a Can Comas, amb la col-laboració de l'advocat David Querol.

Dissabte 23 d'abril Diada de Sant Jordi posarem una carpa amb llibres,roses,i informació sindical.

Dissabte 30 d'abril posarem una taula informativa a Blanes, passeig de mar amb carrer Ample. De les 10H A LES 13h.

El 1 de maig anirem a l'acte de la Confederació Nacional del Treball a les Tres Ximeneies de Barcelona, es a les 10 del mati.

20 04 16 - 10:18 - CNT de Pineda de Mar - convocatorias - §


Noticias www.cnt.es

[Sevilla] CNT convoca huelga indefinida en Comercializadora de ETISUR SL
“Comercializadora de Etisur, S.L.” es en re…
Sembrando libertad en el norte de Siria
Hablamos con Rok Brossa, miembro de la Comu…
Memoria Viva

La libertad no se legisla, se conquista #sinmiedo

Formación

" title="">link

20 11 19 - 01:28 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Nueva linea de teléfono/contestador del sindicato, el número es este 937181734

24 10 18 - 10:30 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

21 10 18 - 19:39 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

FORMULARI D'AFILIACIÓ AL SINDICAT DE LA CNT DE PINEDA DE MAR DE MANERA TELEMÀTICA

https://pinedademar.cnt.cat/afiliar/477445

20 09 18 - 17:39 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

07 04 18 - 22:00 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Video vaga 8 de març

" title="">link

21 02 18 - 15:26 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

CNT PINEDA

" title="">link

13 01 17 - 14:03 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

SOLIDARIDAD OBRERA

Solidaridad Obrera, popularment coneguda com «La Soli», és un periòdic fundat a Barcelona el 19 d'octubre de 1907, inicialment com a òrgan de premsa del grup sindical Solidaridad Obrera i després de la CNT fins a l'actualitat.
http://lasoli.cnt.cat/

23 07 16 - 11:36 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

TV DE LA CNT DE PUERTOLLANO

http://puertollano.cnt.es/cntv

23 06 15 - 12:56 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

SOY DE CNT

" title="">link

23 06 15 - 00:51 - CNT de Pineda de Mar - acerca de - §

Calendario

« Septiembre 2019 »
D L M X J V S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Históricos

RSS

XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed